3e Wintertriathlon Groningen

11 Maart 2006 wordt voor de 3e keer de Wintertriathlon georganiseerd. De online inschrijving is inmiddels geopend voor deze interdisciplinaire sport waarbij achtereenvolgens gelopen, gefietst en geschaatst wordt (zie www.wintertriathlongroningen.nl). De Wintertriathlon is een variant van de gewone triathlon met het verschil dat het zwemonderdeel is vervangen door schaatsen. Er kan 11 maart deelgenomen worden aan 2 verschillende afstanden; de sprintafstand (5km lopen, 25km fietsen en 10km schaatsen) en de middenafstand (10km lopen, 45km fietsen en 20km schaatsen). Vooral de sprintafstand is met een redelijke basisconditie goed te volbrengen. Voor deelnemende studenten is er een speciale wedstrijd: het Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK).

De organisatie van de wintertriathlon is in handen van studenten schaatsvereniging Tjas en de 2 triathlonverenigingen die Groningen rijk is: Rapiditas en studentenvereniging Tritanium. De organiserende verenigingen hebben begin dit jaar een stichting uit de grond gestampt: Stichting WinterTriathlon Groningen. Met de oprichting van de stichting krijgt de wintertriathlon een vast plekje op de wedstrijdkalender.

Plaats een reactie