Fokke Stoel pakt overwinning WinterTriathlon Groningen

Fokke Stoel heeft 11 maart onder Siberische omstandigheden de WinterTriathlon van Groningen op zijn naam geschreven. Net als vorig jaar werd de WinterTriathlon geteisterd door winterse omstandigheden. Moest vorig jaar het fietsonderdeel nog afgeblazen worden, nu kon met een half uur vertraging het fietsparcours sneeuw en ijsvrij gemaakt worden.

De triathlon kon daarna volgens de oorspronkelijke afstanden en formule verlopen (10km lopen, 45km fietsen, 20km schaatsen). Op de ijsbaan van Groningen was industrieel ontwerper en B-marathonschaatser Fokke Stoel uit Delft de snelste voor de Groningers Van de Nes en Lange. Verrassend was de deelname van meervoudig Nederlands triathlon kampioen Frank Heldoorn. Zo vroeg in het seizoen is de Huizenaar meestal nog niet in wedstrijden te vinden. Nu deed hij het als minder begenadigd schaatser met een vierde plaats niet onaardig.
Bij de vrouwen ook al een Delfste studente als winnaar: Ilse Mittendorff. Zij beoefent een breed scala van sporten. Van roeien tot wielrennen, schaatsen en triathlon. Mittendorff bleef de ervaren Ten Kate ruim een minuut voor.

UITSLAG 3e WINTERTRIATHLON GRONINGEN
HEREN
1 Fokke Stoel 2.44.16
2 Kurt van de Nes 2.46.50
3 Gerard Lange 2.49.42
4 Frank Heldoorn 2.50.01
5 Hans Scholing 2.53.57
6 Simon Kok 2.54.01

DAMES
1 Ilse Mittendorff 3.10.42
2 Jeanette ten Kate 3.11.55
3 Geke Venema 3.24.33

Plaats een reactie