Veenhuizen en Van der Vegt winnen wintertriatlon Groningen 2007

In Groningen bonden zaterdag triatleten loopschoenen, fietspedalen en schaatsen onder voor de laatste wintertriatlon van het Nederlandse seizoen. Na twee jaar echte winterse omstandigheden ging de wedstrijd dit jaar eens niet gebukt onder sneeuw en kou. Alleen de felle wind in de Groninger provincie speelde veel deelnemers parten. De wedstrijd werd gewonnen door Martin Veenhuizen en Lizette van der Vegt.

De 37-jarige Drent legde de 10 km hardlopen, 45km fietsen en 20km schaatsen af in 2.35.24 uur, het schaatsonderdeel gaf de doorslag ten opzichte van de nummer 2, Gerard Lange. Veenhuizen was al jaren in de top-vijf terug te vinden en finishte onlangs nog tweede bij de wintertriatlon van Inzell. De verschillen waren klein, want Kurt van der Nes gleed anderhalve minuut na de winnaar als derde over de streep. Studentenkampioen Thijs Koelen, die bij het looponderdeel nog aan de leiding ging, volgde een halve minuut later. Bij de vrouwen verloor Geke Venema te veel tijd op het looponderdeel, bij het fietsen en schaatsen knabbelde ze nog behoorlijk wat van de loopachterstand op winnares Van der Vegt af. Voor de 28-jarige medewerker aan de Rijksuniversiteit Groningen was het de eerste grote wintertriathlonzege.

links:

uitslagen sprintafstand

uitslagen middenafstand

uitslagen estafette

schaatsrondetijden

Foto’s Meijco van Velzen

Foto’s Frits Riemersma

Plaats een reactie