Wintertriatlon kopstukken aan de start in Groningen

Zaterdag 14 maart vindt in Groningen de 6e editie van de Estheticon WinterTriatlon plaats. Er kan 14 maart deelgenomen worden aan 2 verschillende afstanden; de sprintafstand (5km lopen, 25km fietsen en 10km schaatsen) en de middenafstand (10km lopen, 45km fietsen en 20km schaatsen). Daarnaast gaan er ruim 35 trio teams los op de middenafstand.


Wintertriatlon is een vreemde eend in het duursportwereldje maar wint in populariteit. Steeds meer duursporters uit allerlei disciplines wagen zich aan de Groninger Wintertriatlon. Doordat er twee verschillende afstanden zijn, is het eigenlijk voor iedereen met een enigszins goede basisconditie te doen. “Bij voorgaande edities hebben we van alles rond zien lopen: triatleten, marathonschaatsers, recreatieve schaatsers en toerfietsers”. Aldus Jasper Eijsink, de voorzitter van Stichting WinterTriathlon Groningen. “En voor wie een hele wintertriatlon nog even iets te veel is, kan met een team deelnemen in estafette vorm”.

Naast een grote groep recreanten staan er ook een aantal specialisten aan de start. Zo zijn Nederlands kampioen Erik-Jan Spijkerman en Lizette van der Vegt van de partij. De in Groningen woonachtige, Van der Vegt zal een strijd moeten gaan leveren met lange afstandtriatlete Sione Jongstra. Spijkerman krijgt concurrentie van de master Kurt van de Nes en van de winnaar van de afgelopen editie, Fokke Stoel.

Wie het schaatsseizoen op een leuke manier af wil sluiten moet er snel bij zijn want er zijn nog maar een 10-tal startplaatsen vrij en de verwachting is dat het deelnemersveld voortijdig vol zit. Meer informatie is te vinden op www.wintertriathlongroningen.nl

Plaats een reactie