Nederlandse Kampioenen aan de start bij eerste Winter Triatlon Twente

Ruim een maand voor het plaatsvinden van de eerste Winter Triatlon Twente in Hengelo en Enschede wordt de samenstelling van het deelnemersveld steeds interessanter. Het is de organisatie gelukt om de regerend Nederlands kampioenen aan de start te krijgen, waardoor het evenement direct sportief op de kaart gezet wordt. Afgelopen oktober werden Erik-Jan Spijkerman en Lizette van der Vegt nationaal kampioen in Assen, dat al voor de 25e keer georganiseerd werd. Spijkerman kent een verleden als A-rijder in de marathon en wist de titel dan ook in het schaatsonderdeel naar zich toe te trekken. Lizette van der Vegt heeft ook dit jaar al laten zien dat ze goed draait, ze won op 7 februari de wintertriatlon van Inzell (Dld).

De winnaar bij de mannen in Inzell, Martin Veenhuizen, staat ook aan de start in het FBK stadion op 28 maart. Hij is een kersverse veteraan en zal weerstand ondervinden van de nationale veteranen kampioen, Kurt van de Nes. Van de Nes is ook marathonschaatser en veroverde zilver op het NK natuurijs in januari. Beide veteranen zijn zeer ervaren in de wintertriatlon en hebben beiden ook podium plaatsen op het NK behaald in het verleden.

Dat geldt ook voor de regionale deelnemer Guido Gosselink. De voorzitter van Triathlon Club Twente pakte in 2003 en 2004 de nationale titel en ook in de jaren daarna deed hij voorin mee bij het NK. Als mede-organisator zal ook hij niet ontbreken in de eerste Winter Triatlon Twente.

Deze wedstrijd, bestaande uit de combinatie van lopen, fietsen en schaatsen, zal starten in het FBK stadion in Hengelo, op de fiets door het buitengebied in Twekkelo gaan en finishen op de IJsbaan Twente in Enschede.

Er zijn twee afstanden voor de volwassenen (10-50-20km en 5-20-10km) en twee afstanden voor de jeugd (3-13-5km en 1,2-7,5-2km). Ook is het mogelijk om als team mee te doen aan de trio-wintertriatlon, waarbij elk teamlid een ander onderdeel voor zijn of haar rekening neemt. Dat kan bij de twee langste afstanden en is ook zeer geschikt voor bedrijventeams. Momenteel zijn er twintig teams ingeschreven.

Voor de organisatie hebben drie Twentse verenigingen de handen ineen geslagen: de Hengelose IJs Club HIJC, Triathlon Club Twente uit Enschede en Triathlon Vereniging Trios ‘88 uit Borne. Hierdoor wordt de organisatie ervaring uit schaatswedstrijden, triatlons en duatlons gebundeld om de eerste editie direct tot een succes te maken.

Meer informatie over de wedstrijd en het parcours is te vinden op http://www.wintertriatlontwente.nl. Het is daar ook mogelijk om in te schrijven en een overzicht van de deelnemers te krijgen.

De 1e Winter Triatlon Twente wordt mogelijk gemaakt door: Systabo Turn Key Bouw, Norma, Itsens, Morskieft Ontwerpers, Abbink Wegenbouw, De Jong bouwbedrijf, Run2Day, Yacht, Thales, Drost letselschade, Visschedijk, Ipskamp Drukkers, Tjellens, Gemeente Hengelo en Gemeente Enschede.

Plaats een reactie