Mini-Wintertriathlon en Duathlon in Assen

miniwintertriathlonOp vrijdag 23 oktober, voorafgaand aan het NK Wintertriathlon, zal er voor scholieren van 6  tot 13 jaar opnieuw een mini-wintertriathlon worden gehouden. Afhankelijk van de leeftijd zal er over verschillende (korte) afstanden worden gestart. Het doel is om zoveel mogelijk scholieren kennis te laten maken met de triathlon en te stimuleren te gaan bewegen.

Op meerdere basisscholen in en rond Assen worden speciale “clinics” georganiseerd voor deze jeugdtriathlon. Grote promotor achter dit evenement is Martin Veenhuizen en zijn echtgenote Irma met hun bedrijf MV MOVES.

2e en 3e jaars studenten van de opleiding Sport en Bewegen aan het Drenthe College zullen deze mini-wintertriathlon als stage-project organiseren.

Een gedeelte van de opbrengsten voor dit evenement worden door de Stichting Wintertriathlon Assen geschonken aan KiKa.

Verschillende deelnemers hebben zich reeds ingeschreven.

Alle verdere informatie kun je vinden op: www.wintertriathlonassen.nl/mini-wt

Toppers op NK Wintertriathlon

Toppers, zoals o.a. Erik Jan Spijkerman (winnaar voorgaande 2 jaren) en Wim Nieuwkerk (eerdere winnaar) hebben zich reeds aangemeld voor het NK Wintertriathlon op 24 oktober. Deelnemers, die hebben ingeschreven kun je zien op www.wintertriathlonassen.nl/deelnemers.
Deelnemers, die inschrijven voor 1 oktober, betalen het normale tarief van de inschrijfgelden. Na 1 oktober a.s. worden de inschrijfgelden verhoogd met € 2,50. Sporters die vanwege blesuures of andere omstandigheden noodgedwongen moeten afmelden, krijgen tot 1 week voor het evenement het inschrijfgeld terugbetaald (onder aftrek van enige administratiekosten).

Duathlon nieuwe loot bij Wintertriathlon

De organisatie van de Wintertriathlon Assen heeft een nieuwe loot aan de stam van het evenement toegevoegd. Het gaat om de duathlon, een onderdeel met alleen hardlopen en fietsen. Tijdens de Wintertriathlon Assen, die dit jaar op zaterdag 24 oktober wordt gehouden, zal de duathlon al aan het programma zijn toegevoegd en de inschrijving voor belangstellende sporters staat nu al open.

Volgens de organisatie van de Wintertriathlon Assen is het onderdeel toegevoegd om de sport nog breder te maken. Coördinator Rieks Poelman: “Dikwijls merken we dat het schaatsen voor een aantal sporters een probleem vormt. Om de drempel van het schaatsen weg te nemen, hebben we gemeend de duathlon te moeten toevoegen. Sporters die willen meedoen aan het lopen en fietsen hebben nu hun eigen onderdeel.”

Er zijn twee categorieën in de duathlon, de sprint en de volledige afstand. Bij de sprint zullen deelnemers vijf kilometer lopen en 25 kilometer fietsen en bij de volledige afstand wordt er 10 kilometer gelopen en 50 kilometer gefietst. Deelname staat open voor sporters vanaf 16 jaar.

Sporters die voor de duathlon inschrijven (via www.wintertriathlonassen.nl) krijgen dezelfde faciliteiten als de andere deelnemers van de Wintertriathlon Assen. Ze kunnen ook gebruikmaken van de kleedaccommodatie in DeSmelt, ze krijgen een chip waarmee hun tijd wordt geregistreerd en ook wordt gebruik gemaakt van het parc fermé. “We hopen door de duathlon een nieuwe doelgroep te bereiken en het evenement nog meer uit te breiden”, aldus Poelman.

Plaats een reactie