Veenhuizen wint de laatste in Inzell zonder dak

De Multitriathlon van Inzell zit er weer op. Het was ditmaal een bijzondere editie, want het ging om de laatste Multitriathlon op de onoverdekte kunstijsbaan in de Zuidduitse plaats. Winnaar van de triathlon met het onderdeel schaatsen werd Martin Veenhuizen uit Ekehaar.

Hij won verleden jaar ook al, maar de voldoening bij Veenhuizen was ditmaal erg groot. “De omstandigheden waren dit keer enorm zwaar, maar mijn tijden zijn nagenoeg gelijk aan die van verleden jaar. Daarom kijk ik erg tevreden terug”, aldus de Drentse deelnemer die op het lopen en het fietsen de snelste was. Op het onderdeel schaatsen moest Veenhuizen zijn meerder erkennen in Johan Lek, maar de eindtijd van Veenhuizen (2 u, 15 min, 08 sec.) was zodanig, dat niemand bij hem in de buurt kwam. Tweede werd de net 17 jaar geworden Kevin Lek (2:25:10) en derde diens vader Johan Lek (2:26:45).

Meer uitslagen zijn te vinden op de website van de wintertriathlon Inzell: http://www.inzell.wintertriathlonassen.nl/

Uniek glazen dak

Op de slotavond van het verblijf van de Asser organisatie en de Nederlandse deelnemers in Inzell, nam Hubert Graf van het ijsstadion van Inzell het woord. Hij lichtte de plannen van de nieuwbouw van het ijsstadion toe. Een nieuwbouwproject dat opzien zal baren in de schaatswereld. Want het ijsstadion wordt voorzien van een compleet glazen dak.

“Het wordt iets bijzonders”, aldus Graf. “We weten dat de bezoekers die hier komen graag de combinatie zien van de ijsbaan en de bergen. Met het glazen dak zorgen we er voor dat ze zowel kunnen genieten van het mooie weer evenals van het fraaie uitzicht op de bergen. Daarnaast”, zo ging Graf verder, “komt er een voorziening in het dak die er voor zorgt dat er overdag helemaal geen kunstlicht nodig is.”

Volg de verbouwing op de website van het ijsstadion. http://www.eisstadion-inzell.de/servus.php

Plaats een reactie