Teun Sweere verslaat Tristan Loy bij Winter Triatlon Twente

Bij zijn eerste optreden in een wintertriatlon liet de Fransman Tristan Loy een verpletterende indruk achter twee weken geleden in Groningen, door te winnen met bijna 8 minuten voorsprong. In Twente ondervond hij echter meer weerstand. De snelste loper, Brabander Teun Sweere, wist hem op het looponderdeel drie minuten voor te blijven en wist met exact dezelfde fietstijd deze marge te handhaven op Loy. Het was Robert Beute die als tweede op het ijs kwam, maar het snelle treintje van Sweere en Loy niet kon volgen. Loy schoof op naar de tweede plaats, de marge met Sweere bleef echter bestaan. Slechts op het einde liet Sweere de teugels wat vieren toen de buit binnen was. Vandaag liet hij zien dat zonder zijn lekke band hij op het NK in Assen ook al op het podium had kunnen staan. Marathonrijder Mart Bruggink wist met een eindsprint de winnaar in Twente in 2009, Kurt van de Nes te verslaan voor de vierde plaats. Maarten Nijland, voormalig profveldrijder, liet met de snelste fietstijd zien nog altijd mee te tellen, kwam als tweede van de fiets vlak voor Andries Koers, maar verloor nog 4 plaatsen op zijn minst favoriete schaatsonderdeel.

Friezin Geke Venema, nationaal veteranenkampioene, kon na haar overwinning in Groningen ook die in Twente bijschrijven op haar palmares. Bij het lopen moest ze Saskia Bekhuis nog voor zich dulden, maar op de fiets denderde ze er vandoor en gaf met een 13e schaatstijd overall haar overwinning nog meer glans.

Op de sprintafstand wist de nationaal veteranenkampioen Martin Veenhuizen zijn pupil Kevin Lek, de nationaal juniorenkampioen, achter zich te houden op het looponderdeel. Lek fietste het gat echter weer dicht en kwam als eerste van de fiets. Door een snelle fiets-schaats wissel pakte de zeer ervaren Veenhuizen weer de kop en de beslissende ronde voorsprong. Nard van der Sanden lag de gehele wedstrijd derde en pakte nog net de derde podiumplek.

Bij de dames was favoriete Martine ten Kate, net als Veenhuizen winnaar van de wintertriatlon in Inzell dit jaar, bij het lopen direct op kop en handhaafde die voorsprong op de fiets. Met snelle schaatstijden kwamen de schaatsters Ellie Scholten en Anneke Peters nog voorbij Susan Boode, die op de tweede plaats van de fiets kwam.

De tweede editie van de Winter Triatlon Twente vond dit jaar plaats onder beduidend betere omstandigheden dan vorig jaar, toen de regen met bakken uit de hemel kwam en de atleten onderkoeld van de fiets kwamen. Dit jaar was het droog, zodat de kleine 600 deelnemers goede omstandigheden troffen. De tijd van Sweere was tien minuten sneller dan vorig jaar op hetzelfde parcours. Ook een groot aantal trio teams nam deel aan beide afstanden, evenals bijna honderd jeugdatleten. Onder de atleten ook onder andere Remco Olde Heuvel, de schaatstopper uit Losser.

Uitslagen Winter Triatlon Twente
Hengelo-Enschede 27-3-2010

Heren kwart (lopen 10km – fietsen 50km – schaatsen 20km)
1. Teun Sweere (Zevenbergen) 2.27.06
2. Tristan Loy (Frankrijk) 2.29.26
3. Robert Beute (Assen) 2.32.07
4. Mart Bruggink (Borne) 2.35.41
5. Kurt van de Nes (Zwolle) 2.35.45 (H40)
6. Maarten Nijland (Rossum) 2.39.12
7. Andries Koers (Den Haag) 2.39.39
8. Marcel ten Wolde (Groningen) 2.45.58 (H40)
9. Ger van Mossel (Leiden) 2.47.43 (H40)
10. Rober de Boer (Driemond) 2.49.25 (H50)

Dames kwart (lopen 10km – fietsen 50km – schaatsen 20km)
1. Geke Venema (Easterlittens) 2.58.43 (D40)
2. Saskia Bekhuis (Vasse) 3.44.07 (D40)

Heren sprint (lopen 5km – fietsen 20km – schaatsen 10km)
1. Martin Veenhuizen (Ekehaar) 1.09.56 (H40)
2. Kevin Lek (Emmen) 1.10.33 (H18)
3. Nard van de Sanden (Eindhoven) 1.13.03
4. Rein de Vries (Eindhoven) 1.13.14
5. Johan Lek (Emmen) 1.13.33 (H40)
6. Henkjan van Goor (Daarlerveen) 1.14.09

Dames sprint (lopen 5km – fietsen 20km – schaatsen 10km)
1. Martine ten Kate (Balkbrug) 1.21.07
2. Ellie Scholten (Deurningen) 1.23.41 (D40)
3. Anneke Peters (Hengelo) 1.24.20
4. Susan Boode (Holten) 1.24.39

Volledige uitslagen met tussentijden zijn nu al te vinden op www.wintertriatlontwente.nl
Winter Triatlon Twente wordt mogelijk gemaakt door
Systabo Turn-key Bouw * Gemeente Enschede * Gemeente Hengelo * Norma * Thales * Morskieft Ontwerpers * ITsens * Abbink wegenbouw * De Jong bouwbedrijf * Run2Day * Yacht * Drost Letselschade * Tjellens * Ipskamp Drukkers * IJsbaan Twente * Brama Borne * Weyl Beef Products * Ten Tusscher * OAD * Kooy Isolatie

Plaats een reactie