Spijkerman en Van de Vegt winnen in Enschede

Pien Keulstra

Van der Vegt pakte al bij het lopen voorsprong op Geke Venema, winnares in 2010 bij afwezigheid van Van der Vegt en hield die in min of meer gelijke mate in stand tijdens het fietsen en schaatsen. Martine van der Herberg (Amsterdam) was Nederlands kampioen in 2009, concentreerde zich daarna weer op het roeien, maar wil weer terug naar de combi-duursport. Ze liet zien op de goede weg te zijn met de derde plaats.

De overwinning van Spijkerman kostte hem wel de nodige moeite. Wim Nieuwkerk pakte de NK-titel twee weken terug in Groningen en vertrok ook in Twente voortvarend. Hij wist achter hem de sterker geachte schaatsers Spijkerman, Teun Sweere (Zevenbergen), Tristan Loy (Midlaren) en Mart Bruggink (Borne). Met de snelste looptijd en fietstijd was hij als eerste terug bij de IJsbaan Twente. In de wissel schoten zijn veters uit de schaatsen en verloor hij kostbare tijd. De snelle tweede wissel van Spijkerman, die met Sweere op ruim drie minuten achterstand binnenkwam, leverde hem twee ronden voorsprong op Sweere op. Gezamenlijk vormden ze met de later op de baan gekomen Loy, Bruggink en Henry Visscher (Zwolle) een snel treintje dat zienderogen op Wim Nieuwkerk inliep. Halverwege was Spijkerman aan kop gekomen en het lukte Nieuwkerk niet om aan te pikken. Zo kon ook Teun Sweere nog vlak voor het einde van de 20km schaatsen voorbijkomen en daarmee was het podium precies omgekeerd aan het NK podium van twee weken terug. Bruggink stond net als in 2010 naast het podium met plaats vier.

Bij de estafette teams ging de overwinning naar het team van Viro Engineering (Hengelo), waar de snelste fietstijd van Maarten Nijland (Rossum) de doorslag gaf. Tweede werd team Step One (Borne) met de snelste schaatser Mike van de Berg (Borne) en derde de winnaar van vorig jaar, team Tjellens (Enschede), met snelste loper Caimin Stevens (Enschede). Snelste damesteam waren de Triami Dames (Deventer) voor De Mutsen (Enschede).

Kwart Winter Triatlon Twente (10-50-20km)

Heren

 1. Erik-Jan Spijkerman 2.27.26
 2. Teun Sweere 2.28.43
 3. Wim Nieuwkerk 2.29.03

Dames

 1. Lizette van der Vegt 2.55.17
 2. Geke Venema 2.58.02
 3. Martine van der Herberg 3.08.09

Estafette heren

 1. Viro Engineering 2.21.01
 2. Step One 2.23.47
 3. Tjellens 2.26.14

Estafette dames

 1. Triami Dames 3.00.40
 2. De Mutsen 3.53.45

Lek en Hoogeboom winnen sprint wintertriatlon

De overwinning in de sprint wintertriatlon leverde Kevin Lek (Emmen) ook de nationale junioren A titel op. Hij wist hiermee Hendrik Venema (Nijmegen) en Nard van der Sanden (Eindhoven) achter zich te houden. Roos Hoogeboom (Maastricht) kon de snelste juniore A Monique Elfrink (Zevenaar) door sterk fietsen en schaatsen weer achterhalen. Pien Keulstra (Boekelo) pakte de derde plek en het zilver op het NK junioren A.

Snelste mannen estafette teams waren op de sprint Life Tobbers (Nijverdal), Tjellens sprint (Hertme) en Deesz Fashion (Hengelo). Bij de dames wonnen De Diesels (Enschede) voor het Triathlon Club Twente Jeugdteam en Powerpuffgirls (Enschede).

Sprint Winter Triatlon Twente (5-20-10km)

Heren

 1. Kevin Lek 1.11.07
 2. Hendrik Venema 1.11.19
 3. Nard van der Sanden 1.12.59

Dames

 1. Roos Hoogeboom 1.18.18
 2. Monique Elfrink 1.19.05
 3. Pien Keulstra 1.20.35

Estafette heren

 1. Life Tobbers 1.07.18
 2. Tjellens sprint 1.07.38
 3. Deesz Fashion 1.08.52

Estafette dames

 1. De Diesels 1.25.21
 2. Triathlon Club Twente Jeugdteam 1.31.03
 3. Powerpuffgirls 1.35.43

Foto door foto: Albert Esschendal

Meer informatie en volledige uitslagen op www.wintertriatlontwente.nl

 

Plaats een reactie