Teun Sweere en Roos Hoogeboom zegevieren in Enschede

Bij mooi en warm lenteweer werd het winterseizoen afgesloten met de Winter Triatlon Twente. Dit was de laatste wedstrijd uit de Carvalho Custum Winter Series van de Nederlandse Triathlon Bond. Klassementsleiders Marco Glastra (Utrecht) en Roos Hoogeboom (Maastricht) verdedigden hun kopposities met verve. Glastra liep de snelste tijd en wist voorsprong te behouden door maar 3 seconden op Teun Sweere (Zevenbergen) in te leveren bij het fietsen. Op de schaats zette voormalig nationaal kampioen Sweere orde op zaken. Glastra consolideerde plaats twee en de winst in de Series. De naar de wintertriatlonsport teruggekeerde Tiedo Tinga (Bolsward) wist in de laatste ronde Martin Veenhuizen (Tynaarlo) er af te rijden.

Roos Hoogeboom kende door de afzeggingen van Lizette van der Vegt en Geke Venema door ziekte veel minder tegenstand. Ze pakte alweer de vierde overwinning in de Series, alleen in Assen was Van der Vegt haar te snel af. Brigit Landewe (Boekelo) kon Hoogeboom lopend nog wel de baas, maar zij viel terug tijdens het schaatsen. Grietje Hoogerkamp-Heeg (Odoorn) reed naar de tweede plaats, voor Janet ten Kate (Groningen).

 

Uitslag Kwart Winter Triatlon Twente (10-50-20km)

 

Heren

1.  Teun Sweere             2.31.54

2.  Marco Glastra           2.33.29

3.  Tiedo Tinga             2.36.15

4.  Martin Veenhuizen       2.36.17

5.  Kor Broers              2.37.29

6.  Kevin Lek               2.39.13

 

Dames

1.  Roos Hoogeboom          2.48.23

2.  Grietje Hoogerkamp-Heeg 3.02.04

3.  Janet ten Kate          3.04.06

4.  Geertruida van Wonderen 3.14.12

5.  Brigit Landewe          3.14.16

6.  Brigit Tuinzaad         3.21.03

 

Sprint

Bij de dames werd de sprintafstand gedomineerd door Pien Keulstra, die daarmee ook de NK titel Junioren A binnen haalde. Voormalig Nederlands kampioene Bianca Broers-Duursma (Lemmer) moest op alle onderdelen inleveren, maar ging nog wel Monique Elferink (Zevenaar) voorbij tijdens het schaatsen. Haar koppositie in de Carvalho Custum Winter Series op de sprint kon ze daarmee handhaven, vóór Angelique Hoogstraten (Trip), die vandaag derde werd.

 

Foto Pien Keulstra door Albert Esschendal

Robert Beute (Assen) liet zien dat hij de wintertriatlon nog altijd goed beheerst. Op alle onderdelen het snelste kon hij bij het schaatsen de teugels laten vieren. Zo kwam hij tot drie overwinningen in drie starts in de Carvolho Custom Winter Series. Christiaan Bökkering (Enschede) wist als lid van de nationale shorttrack selectie dat hij bij het schaatsen nog wat te winnen had. Hij reed vanuit uit een groep atleten naar de tweede plaats. Henk-Jan van Goor (Daarlerveen) kon vanaf plek tien weer naar voren rijden.

 

Uitslag Sprint Winter Triatlon Twente (5-22-10km)

Heren

1.  Robert Beute            1.08.45

2.  Christiaan Bökkerink    1.12.28

3.  Henk-Jan van Goor       1.13.27

4.  Sep Thijssen            1.13.29

5.  Arie Reurink            1.13.37

6.  Bas Winters             1.13.58

 

Dames

1.  Pien Keulstra           1.15.32

2.  Bianca Broers-Duursma   1.19.18

3.  Angelique Hoogstraten   1.20.04

4.  Monique Elfrink         1.21.02

5.  Marlies Groenewold      1.21.09

6.  Iris Bosch              1.22.25

 

Meer info:

www.wintertriatlontwente.nl

Plaats een reactie