Teun Sweere en Roos Hoogeboom Nederlands Kampioen Wintertriathlon 2013

Op 26 oktober werd Teun Sweere tijdens de 30e WinterTriathlon Assen Nederlands Kampioen. In een tijd van 2:32:28 bleef hij Erik-Jan Spijkerman en Bart van Haaren 2 minuten voor. Deze twee strijders maakten er een spannende finish van. Ze gleden in dezelfde tijd over de finishstreep, maar desondanks was Erik-Jan Spijkerman net iets eerder en pakte daarmee de tweede plaats. Debutant Van Haaren, op de fiets uitkomend voor de Koga wielerploeg, had op meer gehoopt, maar verloor té veel tijdens het lopen.

Bij de dames werd dit jaar weer op de langere afstand om het Nederlands Kampioenschap gestreden. Daarmee is de discipline weer hetzelfde als bij de mannen. Roos Hoogeboom was wel content met de langere afstand. Ze won de wedstrijd in een tijd van 2:49:10. Eline Lute-Kuin en Yvonna Tinga hadden nog een flinke voorsprong na het lopen, maar dielven het onderspit.

Plaats een reactie