Laatste Wintertriathlon Assen

Op 1 maart 2016 houdt ijsbaan De Bonte Wever in Assen op te bestaan. Daardoor was de afgelopen 32e editie van de Wintertriathlon Assen op 31 oktober 2015 de allerlaatste.

Hieronder vindt u het uitgebreide verslag van deze laatste wintertriathlon Assen, zoals door de organsatie gepubliceerd op haar website.

Lees meer

Sweere en Hoogeboom winnen opnieuw in Assen

Sweere en Hoogeboom wonnen weer eens een Wintertriathlon in Assen. Bij de mannen werd Martin Veenhuizen verrassend tweede voor Guido Gosselink. Hoogeboom was dusdanig sterk dat ze een negende overall tijd neerzette. Bij de vrouwen werd ze op dan ook op gepaste afstand gevolgd door respectievelijk Carin Ceelaart en Geke Venema.

Lees meer

Teun Sweere en Roos Hoogeboom Nederlands Kampioen Wintertriathlon 2013

Op 26 oktober werd Teun Sweere tijdens de 30e WinterTriathlon Assen Nederlands Kampioen. In een tijd van 2:32:28 bleef hij Erik-Jan Spijkerman en Bart van Haaren 2 minuten voor. Deze twee strijders maakten er een spannende finish van. Ze gleden in dezelfde tijd over de finishstreep, maar desondanks was Erik-Jan Spijkerman net iets eerder en pakte … Lees meer

Sweere en Hoogeboom zegevieren in Assen

Met een voorsprong van ruim drie minuten op zijn naaste belager Joost Koelen uit Delden heeft Teun Sweere (Zevenbergen) zaterdag de Wintertriathlon Assen op zijn naam geschreven. De man die ook verleden jaar de Wintertriathlon Assen won, stapte op hetzelfde moment het ijs op als Marco Glastra uit Hilversum, maar de schaatscrack uit Brabant nam direct afstand. Na vijf minuten schaatsen had Sweere al een ronde voorsprong op Glastra en die voorsprong bouwde hij gestaag uit. Glastra, die duidelijk minder schaatskwaliteiten had, moest ook Koelen laten passeren en kwam niet verder dan de derde plek.

Lees meer

Nieuwsbrief 33 WTA – De laatste van 2010

Natuurlijk beginnen wij deze laatste nieuwsbrief van 2010 met iedereen fijne kerstdagen toe te wensen. De organisatie van de Wintertriathlon Assen wenst u tevens veel voorspoed en vooral een goede gezondheid in 2011. In dat jaar hopen we alle deelnemers aan de wedstrijden in Inzell en Assen opnieuw aan de start te kunnen verwelkomen. Van onze zijde hopen we de beide evenementen nog weer meer te verbeteren.

Lees meer

Sweere en Sterk Nederlands Kampioen 2010

Prachtige ontknoping NK

Het was een prachtige ontknoping bij het Nederlands kampioenschap Wintertriathlon voor mannen, zaterdag 30 oktober in Assen. Wie zijn geld had gezet op drievoudig winnaar Wim Nieuwkerk uit Fijnaart kwam ditmaal bedrogen uit. Zijn streekgenoot Teun Sweere ging met de Nederlandse titel aan de haal. Sweere buitte zijn specialiteit schaatsen helemaal uit. Hij begon met een achterstand van ruim twee minuten op koploper Nieuwkerk aan het laatste onderdeel, maar nog voor de eerste vijftien schaatsronden waren afgelegd, had Sweere de eerste plek al te pakken. Nieuwkerk kwam er niet meer aan en werd tweede.

Lees meer

Wim Nieuwkerk en Martine v.d. Herberg winnen Assen 2009

Wim Nieuwkerk en Martine v.d. Herberg heben de lange afstand op het Nederlands Kampioenschap WinterTriathlon 2009 op hun naam geschreven. Wim Nieuwkerk bleef met 2:26:09 bijna 5 minuten voor op de nummer 2 Erik-Jan Spijkerman. Robert Beute werd 3e. Bij de dames was het erg spannend voorin. Martine v.d. Herberg finishte net boven de 3 uur in 3:00:20. Binnen 5 minuten volgden achtereenvolgens Geke Venema, Martine ten Kate, Janet ten Kate en Susan Boode.

Lees meer

Mini-Wintertriathlon en Duathlon in Assen

miniwintertriathlonOp vrijdag 23 oktober, voorafgaand aan het NK Wintertriathlon, zal er voor scholieren van 6  tot 13 jaar opnieuw een mini-wintertriathlon worden gehouden. Afhankelijk van de leeftijd zal er over verschillende (korte) afstanden worden gestart. Het doel is om zoveel mogelijk scholieren kennis te laten maken met de triathlon en te stimuleren te gaan bewegen.

Lees meer