Veenhuizen en Hoogeboom winnen in Groningen

Wintertriathlon Groningen

Het was koud deze wintertriathlon, maar dat deerde Martin Veenhuizen en Roos Hoogeboom niet op de hoofdafstand; de kwart triathon.

Dames – Kwart

  1. Roos Hoogeboom 2.43.57
  2. Geke Venema 2.45.58
  3. Carin Ceelaert 2.57.08

Heren – Kwart

  1. Martin Veenhuizen 2.29.58
  2. Marco Glastra 2.31.22
  3. Ben van Oeveren 2.32.44
  4. Sjoerd Brandt 2.33.23
  5. Marcel ten Wolde 2.39.16
  6. Daniel Nagel 2.14.25

Lees meer

WinterTriathlon Groningen geplaagd door technische problemen

De wintertriathlon Groningen van 10 maart 2012 werd geplaagd door problemen met de tijdwaarneming. De problemen ontstonden tijdens het schaatsen waar niet elke ronde van elke deelnemer werd geregistreerd. Om toch tot een uitslag te komen werden na afloop van de wedstrijd de ronde tijden minutieus bestudeerd en werden waar nodig extra ronden geteld waar de rondetijd een veelvoud van een gemiddelde bedroeg. Hieronder de uiteindelijke uitslag:

Lees meer

Wim Nieuwkerk en Sione Jongstra winnen NK Wintertriathlon in Groningen

Afgelopen zaterdag werd in Groningen onder lenteachtige weersomstandigheden gestreden om het Nederlands Kampioenschap Wintertriathlon. Een unicum, want voor het eerst in ruim 25 jaar vond deze titelstrijd niet in Assen plaats. Het Groningse sportcentrum Kardinge en haar ijsbaan vormden het decor van de wintersetriathlonvariant: hardlopen rondom het sportpark, fietsen door de uitgestrekte Groningse provincie en schaatsen in de frisse ijsarena.

Lees meer

Nieuwsbrief 1 NK Estheticon Wintertriathlon 2011

Middels deze eerste nieuwsbrief willen we jullie van harte uitnodigen voor het NK Estheticon Wintertriathlon van Groningen op zaterdag 12 maart. Het evenement belooft dit jaar extra mooi te worden omdat ook het Nederlands kampioenschap zal plaatsvinden. Daarnaast hebben we dit jaar een kinderserie, bedrijventeams en het wintertriathlon circuit. Kijk op onze website voor meer informatie.

Lees meer

NK’s wintertriathlon 2011 in Groningen en Twente

De Nederlandse Triathlon Bond heeft deze week bekend gemaakt dat het NK wintertriathlon in 2011 zal worden opgesplitst in een apart senioren-NK en een NK voor jeugd en junioren. Deze NK’s zullen worden georganiseerd door respectievelijk de organisaties van de wintertriathlon in Groningen en die in Twente (Enschede). De NTB maakt met deze toekenning duidelijk … Lees meer

Winst voor Loots en Jongstra in Groningen

Feike Loots heeft zaterdag in de wintertriatlon van Groningen succesvol de concurrentie in de vorm van erkende wintertriatleten als Martin Veenhuizen, Fokke Stoel en Kurt van de Nes van zich af weten te houden.

Frank de Graaf, vorig jaar vierde in Groningen, wist dit jaar twee plaatsen hoger te eindigen en daarmee het zilver te pakken. Bij de vrouwen ging de winst onbedreigd naar Sione Jongstra. De concurrentie van Jongstra stond niet aan de start. Evi van Ekris koos alsnog voor de sprintafstand en de Groningse Lizette van der Vegt, regerend Nederlands kampioen, ging door maagklachten ook niet van start.

Lees meer

Inschrijving Wintertriatlon Groningen 2009

De inschrijving voor de 6e editie van de Estheticon wintertriatlon Groningen is afgelopen maandag open gegaan. De wintertriatlon is een uniek evenement in Nederland. Naast het NK in Assen is dit de enige wintertriatlon op de wedstrijdkalender van 2009. Met deze 6e editie is er een nieuwe hoofdsponsor aangetrokken waardoor de triatlon op zaterdag 14 maart 2009 nog groter kan uitpakken.

Lees meer

Aankondiging Wintertriatlon Groningen 2008

De wintertriatlon van Groningen staat weer voor de deur. 15 Maart vindt alweer de 5e editie van de triatlon plaats. Sportcentrum Kardinge is als vanouds de uitvalsbasis. De sprintafstand, over 5km lopen, 25km fietsen en 10km schaatsen en de middenafstand, over 10km lopen, 45km fietsen en 20km schaatsen. Met de middenafstand vertrekken ook 30 trio-teams. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Lees meer