Sweere en Hoogeboom prolongeren nationale wintertriathlontitels in Twente

Erik-Jan Spijkerman en Bart van Haren

ENSCHEDE – In 2013 viel de vijfde wintertriathlon Twente op de koudste 23e maart in honderd jaar. Dit jaar was de zesde editie van dezelfde wedstrijd met zo’n twintig graden één van de warmste wintertriathlons ooit gehouden op Nederlandse bodem. Mogelijk blijft het ‘record’ nog in handen van de laatste wintertriathlon van Utrecht, inmiddels zo ongeveer twintig jaar geleden. Deze wedstrijd kende ook fraaie zomerse temperaturen rond en boven de twintig graden en een onder de schaatsers wegsmeltende ijsvloer. Teun Sweere en Roos Hoogeboom werden er niet warm of koud van. Zij verdedigden met succes hun nationale titels, die ze aan het begin van dit ‘winterseizoen’ in 2013 hadden veroverd op de baan in Assen.

Lees meer

Hoogeboom en Spijkerman winnen in Enschede

Erik-Jan Spijkerman won voor de tweede keer de wintertriathlon in Enschede. Ook Roos Hoogeboom haalde haar tweede overwinning in Twente. In koude, winderige omstandigheden bleken beide winnaars de sterkste wintertriathleten. Dames Roos Hoogeboom 2.58.08 Geke Venema 2.59.51 Carin Ceelaert 3.08.19 Heren Erik-Jan Spijkerman 2.35.53 Teun Sweere 2.37.10 Martin Veenhuizen 2.40.49 Mart Bruggink 2.44.15 Marco Glastra … Lees meer

Teun Sweere en Roos Hoogeboom zegevieren in Enschede

Bij mooi en warm lenteweer werd het winterseizoen afgesloten met de Winter Triatlon Twente. Dit was de laatste wedstrijd uit de Carvalho Custum Winter Series van de Nederlandse Triathlon Bond. Klassementsleiders Marco Glastra (Utrecht) en Roos Hoogeboom (Maastricht) verdedigden hun kopposities met verve. Glastra liep de snelste tijd en wist voorsprong te behouden door maar 3 seconden op Teun Sweere (Zevenbergen) in te leveren bij het fietsen. Op de schaats zette voormalig nationaal kampioen Sweere orde op zaken. Glastra consolideerde plaats twee en de winst in de Series. De naar de wintertriatlonsport teruggekeerde Tiedo Tinga (Bolsward) wist in de laatste ronde Martin Veenhuizen (Tynaarlo) er af te rijden.

Lees meer

NK’s wintertriathlon 2011 in Groningen en Twente

De Nederlandse Triathlon Bond heeft deze week bekend gemaakt dat het NK wintertriathlon in 2011 zal worden opgesplitst in een apart senioren-NK en een NK voor jeugd en junioren. Deze NK’s zullen worden georganiseerd door respectievelijk de organisaties van de wintertriathlon in Groningen en die in Twente (Enschede). De NTB maakt met deze toekenning duidelijk … Lees meer

Teun Sweere verslaat Tristan Loy bij Winter Triatlon Twente

Bij zijn eerste optreden in een wintertriatlon liet de Fransman Tristan Loy een verpletterende indruk achter twee weken geleden in Groningen, door te winnen met bijna 8 minuten voorsprong. In Twente ondervond hij echter meer weerstand. De snelste loper, Brabander Teun Sweere, wist hem op het looponderdeel drie minuten voor te blijven en wist met exact dezelfde fietstijd deze marge te handhaven op Loy.

Lees meer

Van de Nes en Van der Vegt winnen 1e Winter Triatlon Twente

Hengelo/Enschede – 28-3-2009. De eerste editie van de Winter Triatlon Twente, die gisteren in Hengelo en Enschede gehouden werd, deed ondanks zijn datum in de lente toch zijn naam eer aan. Een groot regenfront dat over Nederland trok maakte dat de deelnemers op de fiets kletsnat regenden en daar bij het schaatsen de nadelen van ondervonden.

Lees meer

Nederlandse Kampioenen aan de start bij eerste Winter Triatlon Twente

Ruim een maand voor het plaatsvinden van de eerste Winter Triatlon Twente in Hengelo en Enschede wordt de samenstelling van het deelnemersveld steeds interessanter. Het is de organisatie gelukt om de regerend Nederlands kampioenen aan de start te krijgen, waardoor het evenement direct sportief op de kaart gezet wordt. Afgelopen oktober werden Erik-Jan Spijkerman en Lizette van der Vegt nationaal kampioen in Assen, dat al voor de 25e keer georganiseerd werd. Spijkerman kent een verleden als A-rijder in de marathon en wist de titel dan ook in het schaatsonderdeel naar zich toe te trekken. Lizette van der Vegt heeft ook dit jaar al laten zien dat ze goed draait, ze won op 7 februari de wintertriatlon van Inzell (Dld).

Lees meer